Αν έχεις μπάρμπα, διάβαινε...

Κυριακή, 17 Φλεβάρη 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
για την τελευταία συνεδρίαση του νομικού προσώπου του Δήμου Τήνου

Στις 13 Φεβρουαρίου, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του νομικού προσώπου του δήμου με κύριο θέμα την επανεξέταση των δικαιολογητικών, για την εγγραφή των παιδιών στο δημοτικό παιδικό σταθμό. Αυτό είχε συμφωνηθεί από το ΔΣ, πριν τις γιορτές, για να διαπιστώσουν αν οι γονείς είχαν δηλώσει αληθή στοιχεία εργασίας.

Ένα από τα κύρια κριτήρια για την επιλογή του νηπίου, είναι να αποδειχτεί ότι εργάζονται και οι δυο γονείς, άρα έχουν ανάγκη να πηγαίνουν τα παιδιά τους στο δημοτικό παιδικό σταθμό.

Ένα άλλο, είναι τα εισοδηματικά και οικονομικά στοιχεία των γονέων.

Επειδή, κάθε χρόνο παρουσιάζονται διάφορα προβλήματα στη επιλογή των νηπίων που θα εγγραφούν, το ΔΣ του νομικού προσώπου, άλλαξε τον κανονισμό λειτουργίας για να γίνει πιο αξιοκρατική η διαδικασία και να αποφευχθούν φαινόμενα ρουσφετολογικών πιέσεων και επιλογών.

Όμως, σε μια θυελλώδη συνεδρίαση, η πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου, δεν τήρησε τους κανόνες που το ίδιο έχει θέσει, αρνήθηκε να διαγράψει μητέρες που διαπιστώθηκε να έχουν δηλώσει εν γνώση τους ψεύδως ότι δούλευαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, και έκανε δεκτές ως δικαιολογητικά για την εργασία των μητέρων, τρεις προσλήψεις που έγιναν μόλις στις 11 και στις 6 Φεβρουαρίου και στις 15 Ιανουαρίου, λίγων ημερών δηλαδή πριν το ΔΣ.

Όλα τα παραπάνω βέβαια, θα είχαν αποφευχθεί, αν ο Δήμος Τήνου, είχε κάνει υποχρεωτική την εκπαίδευση από τα τέσσερα χρόνια του νηπίου, προβλέποντας για τις υποδομές, όπως έχει ζητήσει η πολιτεία. Έτσι πάνω από 20 παιδιά αυτήν την στιγμή από το Δημοτικό παιδικό σταθμό, θα έπρεπε να έχουν γραφτεί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση για να ελευθερωθούν οι αντίστοιχες θέσεις.

Το ίδιο θα ισχύει και για το σχολικό έτος 2019-2020. Από το σχολικό έτος 2020-2021 η εκπαίδευση από το τέταρτο έτος του νηπίου θα είναι υποχρεωτική, άρα ο Δημοτικός παιδικός σταθμός θα δέχεται νήπια έως το τρίτο έτος.

Εδώ, λοιπόν, αναδεικνύεται ένα ακόμα πρόβλημα που θα πρέπει να διαχειριστεί η νέα δημοτική αρχή από τον Σεπτέμβρη. Το πρόβλημα της εξεύρεσης σχολικής στέγης, για τα παιδιά του νηπιαγωγείου, που μέχρι τώρα είναι άλυτο.

Ίσως ακόμα, να μην είχε προκύψει θέμα με τα δικαιολογητικά και την επιλογή των νηπίων, αν η επιλογή γίνονταν από υπαλλήλους του δήμου, οι οποίοι θα συνέκριναν αντικειμενικά τα στοιχεία και όχι από αιρετούς ή διορισμένους.

Πάγια θέση της δημοτικής μας παράταξης, «κοινό Τηνίων» ήταν η κατάργηση των νομικών προσώπων του δήμου και η συγχώνευση τους με τις υπηρεσίες του δήμου. Αυτό, εκτός από την οικονομία σε πόρους και εργατοώρες των υπαλλήλων του δήμου, θα έδινε και μια πιο αξιόπιστη διαχείριση.

Share on Google Plus

0 Σχόλια: