Συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων

Τρίτη, 27 Ιούνη 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα Τρίτη 27 Ιούνη είδαμε εικόνες από το μέλλον της διαχείρισης των σκουπιδιών μας. Ιδιωτικό μηχάνημα και φορτηγό στην αποκομιδή των σκουπιδιών από τους κάδους. Αυτή θα παρουσιαστεί ως μοναδική νόμιμη λύση αν ο Δήμος χάσει προσωπικό από την υπηρεσία της καθαριότητας, δηλαδή αν δεν βρεθεί λύση για μονιμοποίηση των συμβασιούχων που απεργούν.

Τα σχέδια κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων προχωρούν με ενδιάμεσα θύματα τους εργαζόμενους στον Δήμο που κινδυνεύουν να χάσουν την δουλειά τους και τα δεδουλευμένα τους, ενώ τελικοί αποδέκτες του “μνημονιακού λογαριασμού” θα είναι οι δημότες που θα πληρώσουν από τα τέλη της καθαριότητας το αυξημένο κατά πολύ κόστος της ιδιωτικοποίησης.

Ο κ. Σκουρλέτης του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να υπόσχεται ότι καμία ώρα δουλειάς δεν θα μείνει απλήρωτη προτείνοντας όμως νομοθετική ρύθμιση με την οποία πολλοί συμβασιούχοι χάνουν την δουλειά τους ενώ ο κ. Χατζιδάκης της ΝΔ, ειδικά για τους νησιωτικούς Δήμους, προτείνει ανοικτά σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα για την κάλυψη των αναγκών.

Σε αυτές τις συνθήκες ο Δήμος Τήνου προσπαθεί να βρει λύση στο παρόν πρόβλημα της συσσώρευσης των σκουπιδιών με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας να πιέζει τους καταληψίες συμβασιούχους να σπάσουν την κατάληψη αντί να τους στηρίζει και με τον Δήμο να μένει σε ένα ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου. Είναι ανάγκη να βρούμε λύση ώστε να πληρωθούν τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων. Είναι ανάγκη να πιέσουμε με κάθε τρόπο, όλοι, την κυβέρνηση να δώσει νομοθετική λύση στο πρόβλημα ώστε ο Δήμος να μην χάσει το απαραίτητο προσωπικό και οι άνθρωποι να μην χάσουν τις δουλείες τους.

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση “Κοινό Τηνίων” συμπαραστέκεται στον αγώνα των συμβασιούχων του Δήμου Τήνου, στηρίζει την κατάληψη του αμαξοστάσιου του Δήμου και απαιτεί από την κυβέρνηση και κάθε άλλο αρμόδιο φορέα να ικανοποιήσει άμεσα τα δίκαια αιτήματά τους.

Τέλος, ζητάει από τους δημότες και τους επισκέπτες της Τήνου να συμπαρασταθούν κι εκείνοι στους απλήρωτους εργαζόμενους με κατανόηση στο πρόβλημα της συσσώρευσης των απορριμμάτων. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως αν ο αγώνας των συμβασιούχων χαθεί, θα βγούμε όλοι χαμένοι, καθώς όπως περιγράφεται στο ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, σε αυτήν την περίπτωση “αντιμετωπίζουμε τον κίνδυνο κατάρρευσης της υπηρεσίας του Δήμου μας στον τομέα της καθαριότητας κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου με πλήρη αδυναμία να ανταποκριθούμε στον αναμενόμενο αυξημένο αριθμό επισκεπτών και την δυσφήμηση μας ως τουριστικού προορισμού”.

Share on Google Plus

0 Σχόλια: