Εν είδει ψηφοφορίας...



Τήνος, 1 Ιούνη 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή μία δημοσίευση του κ. Κώστα Δανούση στο Facebook, θα θέλαμε να θίξουμε ξανά το πρόβλημα της μη τήρησης της ορισμένης διαδικασίας ψηφοφορίας επί των θεμάτων που συζητιούνται στο Δημοτικό μας Συμούλιο.

Ο κ. Κώστας Δανούσης σχολιάζει την απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου σχετικά με την αλλαγή του ονόματος του δημοτικού σχολείου Υστερνίων σε “Δημοτικό Σχολείο Υστερνίων Ιωάννης Καρδαμίτσης” και υποστηρίζει ότι παρά την αδιαμφισβήτητη προσφορά του αείμνηστου Ιωάννη Καρδαμίτση, το σχολείο θα έπρεπε μάλλον να πάρει το όνομα του πατέρα του Κωνσταντίνου Καρδαμίτση.

Πρέπει να γίνει γνωστό ότι:

1. το εν λόγω θέμα ήρθε ως έκτακτο προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς εισήγηση, χωρίς ενημέρωση, χωρίς ερώτηση αν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι συμφωνούν να συζητηθεί εκτάκτως

2. η συζήτηση διάρκειας σχεδόν δύο λεπτών κινήθηκε περισσότερο γύρω από το ιδιοκτησιακό καθεστώς των δημοτικών σχολείων παρά γύρω από την ονομασία

3. δεν διατυπώθηκε η τελική πρόταση ξανά μετά την συζήτηση από τον πρόεδρο ως όφειλε

4. δεν ρωτήθηκε καν το σώμα αν υπερψηφίζει ή όχι την πρόταση

Φυσικά, υπεύθυνος για την καταγραφή των ψήφων είναι ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή ο Δημοτικός Σύμβουλος της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης “Κοινό Τηνίων”, ο οποίος και έθιξε το ζήτημα της διαδικασίας στο ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο νωρίτερα. Όμως, δεν είναι δυνατόν ο Γραμματέας να “κυνηγάει” τον Πρόεδρο σε κάθε θέμα προκειμένου να γίνεται σωστά η διαδικασία.

Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι ενδεικτικό της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και της διαδικασίας που ακολουθείται εν είδει ψηφοφορίας. Παλιότερα είχαμε πάλι θίξει το ζήτημα της διαδικασίας της ψηφοφορίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, με αφορμή μια απόφαση για το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά, όπου ενώ η Δημοτική Σύμβουλος του “Κοινού Τηνίων” είχε προτείνει τροποποίηση στο αρχικό κείμενο και είχε πει ότι θα το ψηφίσει μόνο αν αλλάξει, ξαφνικά ψηφίστηκε ομόφωνα το αρχικό κείμενο χωρίς την αλλαγή!

Για μία ακόμη φορά λοιπόν, ζητάμε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, στο τέλος της συζήτησης κάθε θέματος, να αναδιατυπώνει την πρόταση προς ψήφιση και να ερωτά τους Δημοτικούς Συμβούλους αν υπερψηφίζουν η όχι, όπως ακριβώς ορίζει ο κανονισμός του Δημοτικού Συμβουλίου.



Share on Google Plus

1 σχόλιο: