Απολογισμός δημοτικών εκλογών


Πέμπτη 3 Ιούλη 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 22 Ιουνίου τα μέλη του Κοινού Τηνίων πραγματοποίησαν την πρώτη μετεκλογική συνέλευση τους.

H παραίτηση του κ. Νίκου Κουσουνάδη, η οποία είχε ανακοινωθεί προεκλογικά, θα πραγματοποιηθεί πριν την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου. Στο δημοτικό συμβούλιο θα πάρει μέρος αντί αυτού η κ. Μαρούλα Αλβέρτη η οποία έλαβε τις περισσότερες ψήφους στην εκλογική περιφέρεια της χώρας της Τήνου.

H εναλλαγή του δημοτικού συμβούλου του Κοινού Τηνίων θα γίνεται ανά είκοσι (20) μήνες. Συνεπώς ο αριθμός των εκπροσώπων στην πενταετία ανέρχεται στους τρεις (3).

Κατά τον απολογισμό της προεκλογικής εκστρατείας από τους παρευρισκόμενους, επισημάνθηκαν τα θετικά και αρνητικά στοιχεία της προσπάθειας.

Ως θετικό σημειώθηκε το γεγονός ότι παρά το κλίμα της πόλωσης που υπήρξε ειδικά τον τελευταίο καιρό πριν τις εκλογές ο συνδυασμός έφτασε το 6,2% και εξέλεξε ένα δημοτικό σύμβουλο. Επίσης στα θετικά συγκαταλέχτηκαν η επικοινωνία με τον κόσμο και η υπερνίκηση του φόβου και των κλισέ που υπάρχουν στις δημοτικές εκλογές .

Στα αρνητικά καταχωρήθηκαν η έλλειψη αρκετού χρόνου, και οι δυσκολίες που προέκυψαν στην στελέχωση του ψηφοδελτίου σε ορισμένα τοπικά διαμερίσματα.

Θεωρούμε ότι διεξήγαμε τις εκλογές με αξιοπρέπεια και εντιμότητα. Παρά την λάσπη που κατά καιρούς δεχτήκαμε αρνηθήκαμε να μπούμε στο παιχνίδι αυτό και μιλήσαμε επί της ουσίας.

Στις επόμενες συναντήσεις μας θα προετοιμαστούμε για την πενταετή παρουσία μας στο Δημοτικό Συμβούλιο και την οργάνωση της παρουσίας μας στα χωριά και στην Χώρα της Τήνου με λαϊκές συνελεύσεις.
Share on Google Plus

0 Σχόλια: