ΒΙΔΑΛΗΣ Ιωάννης του Ιωσήφ


ΒΙΔΑΛΗΣ Ιωάννης του Ιωσήφ 
Τοπογράφος Τ.Ε.



Μετά από ώριμη σκέψη αποφάσισα να τεθώ υποψήφιος με το “Κοινό Τηνίων” για τις Δημοτικές Εκλογές του 2014.

Ο λόγος της απόφασής μου αυτής είναι η Αμεσοδημοκρατική πρόταση λειτουργίας του Δήμου Τήνου που προτείνει το “Κοινό Τηνίων”. Η πρόταση αυτή θέλει τους πολίτες της Τήνου να ενημερώνονται για κάθε θέμα που αφορά τον Δήμο, μέσω δημοσίων διαβουλεύσεων και να επιλέγουν με Δημοκρατικές διαδικασίες την απόφαση που θα πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο. Έτσι ο πολίτης συμμετέχει στην λήψη της κάθε απόφασης και δεν αφήνει τους αντιπροσώπους να αποφασίζουν γι αυτόν.

Η πλήρης Διαφάνεια της λειτουργίας του Δήμου Τήνου που προτείνει το “Κοινό Τηνίων” και ο Συμμετοχικός Προϋπολογισμός είναι απαραίτητα.

Θεωρώ ότι από κάπου πρέπει να γίνει μια αρχή για την Άμεση και Συμμετοχική Δημοκρατία, ώστε να μπορέσουμε να δούμε τα οφέλη της. Το “Κοινό Τηνίων” το οποίο από αρχής ξεκίνησε με ανοιχτές διαδικασίες και συνελεύσεις και που οι πολίτες συνέθεσαν το πρόγραμμά του, αντιπροσωπεύει τις απόψεις μου σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου.

Θεωρώ ότι η Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία με την οποία λειτουργούν το Κράτος και οι Δήμοι, έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι μας έφτασε στο σημείο που βρισκόμαστε. Ο καθένας μας ξεχωριστά οφείλει να αλλάξει τον εαυτό του στον τρόπο σκέψης και αντιμετώπισης των καταστάσεων. Οφείλουμε να συμμετέχουμε συνεχώς στα κοινά, όχι μόνο μια φορά κάθε 3-4-5 χρόνια.

Τέλος θα ήθελα να επισημάνω ότι η ανεξαρτησία του “Κοινού Τηνίων” από κομματικές, συντεχνιακές, εκκλησιαστικές ή άλλες εξαρτήσεις είναι επίσης βασική αιτία της συμμετοχής μου σε αυτό. Ο Δήμος εξαρτάται μόνο από ΟΛΟΥΣ τους Δημότες του.
Share on Google Plus

0 Σχόλια: