Δελτίο τύπου - 7 Απριλίου 2014


Κοινό Τηνίων
Ανεξάρτητη δημοτική κίνηση

7 Απριλίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 05/04/2014 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης ΚΟΙΝΟ ΤΗΝΙΩΝ στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο χώρο που παραχώρησε η «Αδελφότητα Τηνίων» στην Λ. Αλεξάνδρας.

Προηγήθηκε εισαγωγή από τα μέλη της δημοτικής κίνησης σχετικά με την ως τώρα πορεία και απαντήθηκαν ερωτήσεις από τους ετεροδημότες που παραβρέθηκαν στην συνάντηση και που δεν είχαν την δυνατότητα να συμμετάσχουν στις διαδικασίες που πραγματοποιούνται τους τελευταίους δύο μήνες στο νησί. Αρκετοί από αυτούς βέβαια είχαν ήδη αποστείλει σχόλια και ιδέες εκμεταλλευόμενοι την χρήση της τεχνολογίας, έχοντας έτσι ενεργό συμμετοχή στην κατάρτιση του προγράμματος παρά το γεγονός ότι μένουν και εργάζονται μακριά από το νησί.

Τονίστηκε με αφορμή αυτή την δυνατότητα η σημασία που έχει αποδώσει στην συμμετοχή η δημοτική κίνηση ΚΟΙΝΟ ΤΗΝΙΩΝ από την πρώτη στιγμή ενώ προ(σ)κλήθηκαν να καταθέσουν οι παρόντες τις ιδέες τους με κάθε τρόπο. Πολλαπλές ήταν οι αναφορές στα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης που το νησί βιώνει με χρονική καθυστέρηση.

Συζητήθηκαν:
  • το ακτοπλοϊκό που συνδέθηκε με την αμφισβητούμενη τον τελευταίο καιρό νησιωτικότητα και την ανάγκη τα προϊόντα του νησιού να μπορούν εξίσου να προωθηθούν στις αγορές εκτός νησιού,
  • η ανάγκη αναδιοργάνωσης της παραγωγής και της αλυσίδας διανομής,
  • καθώς και πολλά ειδικά θέματα που εντοπίζουν οι ετεροδημότες κατά την παραμονή τους στο νησί.

Σημειώθηκε τέλος η ανάγκη το ψηφοδέλτιο να βασιστεί σε μόνιμους κατοίκους χωρίς βέβαια αυτό να αποκλείει την στήριξη που μπορούν να δώσουν άνθρωποι που βιώνουν διαφορετικές καταστάσεις και με διαφορετικές προσλαμβάνουσες εκτός του νησιού.


Συνεχίζοντας τις επαφές, αντιπροσωπία της δημοτικής κίνησης θα συζητήσει αυτή την βδομάδα με τον αγροτικό και μελισσοκομικό συνεταιρισμό, τους εμπορικούς συλλόγους, τον σύλλογο επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος, τους τρίτεκνους, το σύλλογο των ΑΜΕΑ και συνεχίζει τις επαφές για την συμπλήρωση του ψηφοδελτίου. 


Η συντονιστική επιτροπή
Share on Google Plus

0 Σχόλια: