Δημοτικό Συμβούλιο 12 Δεκέμβρη 2018

Τρίτη, 18 Δεκέμβρη 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
για το Δημοτικό Συμβούλιο της 12ης Δεκέμβρη 2018

Στο δημοτικό συμβούλιο της 12ης Δεκέμβρη 2018, ο δημοτικός σύμβουλος της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης “Κοινό Τηνίων”, Γιάννης Βιδάλης, έθεσε προ ημερήσιας διάταξης τρία θέματα:

1. Η φωτιά στο δεματοιποιητή

2. Τα προβλήματα της λειτουργίας στο ΚΗΦΗ και

3. Τα νέα ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ


Σχετικά με την φωτιά στο δεματοποιητή είπε:

“Καταθέσαμε στην πυροσβεστική την παρακάτω γραπτή αναφορά σχετικά με την πυρκαγιά στο Κοσσίνι η οποία αναφέρει:

- Δεδομένης της πυρκαγιάς που ξέσπασε κατά την διάρκεια της νύχτας μεταξύ Παρασκευής 30/11/2018 και Σαββάτου 1/12/2018, στον χώρο δεματοποίησης απορριμμάτων στην περιοχή “Κοσσίνι” του Δήμου Τήνου και λαμβάνοντας υπόψιν α) τις παρούσες καιρικές συνθήκες και β) την επανάληψη του φαινομένου καθώς πυρκαγιά είχε ξεσπάσει στην ίδια περιοχή και πέρυσι τον Αύγουστο, υπάρχουν υπόνοιες ότι πρόκειται περί εμπρηστικής ενέργειας από άγνωστο σε εμάς πρόσωπο ή από άγνωστα σε εμάς πρόσωπα.

Για τον λόγο αυτόν, ζητάμε την διερεύνηση της υπόθεσης από την πυροσβεστική, την αστυνομία και από κάθε άλλη αρμόδια αρχή, ώστε να διαπιστωθεί αν συντρέχει περίπτωση τέλεσης ποινικών αδικημάτων και να αποδοθούν τυχόν ποινικές ευθύνες. -


Οι ποινικές ευθύνες για την πυρκαγιά στο Κοσσίνι θα διερευνηθούν. Υπάρχουν όμως και πολιτικές ευθύνες. Ποιος θα τις αναλάβει; Δεν είδαμε κανέναν να παραιτείται. Τι μέτρα θα λάβετε απέναντι στον εργολάβο; Θα ζητηθούν ευθύνες; Ποιος είναι υπεύθυνος για την πυρασφάλεια του χώρου; Τα μέτρα πυρασφάλειας που πρέπει να τηρούνται έχουν πάει όλα περίπατο εδώ και καιρό.

Για τα προβλήματα στην λειτουργία του ΚΗΦΗ ανέφερε:

“Είχαμε θέσει και στο προηγούμενο ΔΣ ερωτήματα για την λειτουργία του ΚΗΦΗ. Ρωτάμε και τώρα. Μάθαμε ότι οι υπάλληλοι ζητάνε έναν άνθρωπο από την ΚΕΠΗΔΗΤ για να συζητήσουν τα προβλήματα από τον Ιούλιο και δεν βρίσκουν κανένα. Έχει γίνει ανταλλαγή εγγράφων μεταξύ των υπαλλήλων και του Δήμου, ενημερώστε μας παρακαλώ για αυτά τα έγγραφα. Τι ενέργειες έχετε κάνει για να μην χαθεί το πρόγραμμα; Πότε θα ενοικιαστεί καινούριο αυτοκίνητο; Πότε θα προσληφθούν οι επιπλέον υπάλληλοι που απαιτούνται από το πρόγραμμα; Πότε θα ξεκινήσει να δουλεύει πραγματικά το πρόγραμμα;”

Τέλος, για την χωροθέτηση των νέων ΚΑΦΑΟ είπε:

“Η τοποθέτηση πολλών καινούριων ΚΑΦΑΟ είναι ακαλαίσθητη. Υπάρχει δυνατότητα να μετακινηθούν; Έχει ο Δήμος την δυνατότητα να προτείνει αλλαγές;”

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, ψήφησε αρνητικά στο 2ο θέμα που αφορούσε την τοπογραφική μελέτη του ΧΥΤΥ, λέγοντας: “πιστεύουμε ότι η θέση επιλέχτηκε με λάθος κριτήρια”. Ομοίως μειοψήφησε στο θέμα που αφορούσε το τεχνικό πρόγραμμα λέγοντας ότι στην εισήγηση δεν περιλαμβανόταν οι εισηγήσεις τον τοπικών, και ότι και αυτό το τεχνικό πρόγραμμα είναι διεκπεραιωτικού χαρακτήρα και δεν βασίζεται στις πραγματικές ανάγκες των δημοτών.

Share on Google Plus

0 Σχόλια: