Όχι δεν θα παραβρεθούμε...

Πέμπτη, 1 Ιούνη 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα, Πέμπτη 1η Ιούνη 2017 εγκαινιάζεται η έκθεση στο μουσείο Τσόκλη που είχε ξανά εγκαίνια το 2011 μετά από την κατασκευή του με δημόσια επιχορήγηση από το πρόγραμμα Θησέας. Από το 2011 μέχρι σήμερα λειτουργεί, άγνωστο υπό ποια διοίκηση και χωρίς να υπάρχει ανάλογο ΦΕΚ. Πρόσφατα, στις 19 Μάη 2017 εκδόθηκε προεδρικό διάταγμα από τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος και θα παρευρεθεί στα δεύτερα εγκαίνια, για την σύσταση του Δημοτικού πλέον ιδρύματος με την επωνυμία “ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΩΣΤΑ ΤΣΟΚΛΗ”.

Ο Δήμος Τήνου έχει παραχωρήσει στο ίδρυμα τη χρήση του Δημοτικού Σχολείου Κάμπου και θα επιχορηγεί κάθε χρόνο το μουσείο με 25.000€ ή και με άλλες επιπλέον έκτακτες επιχορηγήσεις ενώ η οικογένεια Τσόκλη θα εισφέρει ετησίως με ποσό το πολύ 5.000€ και μόνο εφόσον απαιτηθεί. Σκοπός του νεοσύστατου Δημοτικού ιδρύματος είναι η παρουσίαση και η προώθηση του έργου του Κώστα Τσόκλη με εκθέσεις, ομιλίες, διαλέξεις, εκδόσεις βιβλίων, εντύπων, οπτικοακουστικού υλικού κλπ. Στην διοίκηση του ιδρύματος συμμετέχει υποχρεωτικά ο ίδιος ο Κώστας Τσόκλης ή άλλο άτομο που θα υποδείξει ενώ επιπλέον ο πρόεδρος, ο οποίος είναι ο Δήμαρχος Τήνου, μπορεί να ορίσει αντικαταστάτη του προέδρου και να μεταβιβάσει τις αρμοδιότητες του προέδρου σε οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο αιρετό ή μη.

Σε αυτά τα δεύτερα εγκαίνια του Μουσείου Τσόκλη δεν θα παραβρεθούμε, όχι γιατί απαξιώνουμε το έργο του καλλιτέχνη αλλά για να κατακρίνουμε την πολιτική του στάση. Να τον κατακρίνουμε γιατί παρουσιάζει και προωθεί το έργο του με χρήματα των δημοτών της Τήνου και γενικότερα του δημοσίου, γιατί επωφελείται από τις προνομιακές σχέσεις του με το πολιτικό προσωπικό της χώρας, τέλος γιατί σε μια παλιότερη του συνέντευξη έχει πει, αναπαράγοντας ακριβώς τα λόγια του, πως οι γυναίκες που “βγάζουν τα βυζιά τους απ' όξω ή φοράνε φούστα και φαίνεται η κιλότα τους, ζητάνε τη βία, θέλουν να τις βιάσουν”.

Δεν θα παραβρεθούμε όμως και για έναν ακόμη λόγο. Γιατί καθώς ο καλλιτέχνης έχει άριστες σχέσεις με το πολιτικό προσωπικό, θα τον τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, μεταξύ άλλων,

  • πήρε πρόσφατα την πρωτοβουλία να παρασημοφορήσει τον χουντικό Νικόλαο Μέρτζο,
  • έχει παραμείνει ακλόνητος κατά την επίθεση του νεοναζί Κασιδιάρη στην Ρένα Δούρου και στην Λιάνα Κανέλη στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής,
  • ήταν ο πολιτικός προϊστάμενος του δολοφόνου του Αλέξη Γρηγορόπουλου,
  • έχει κατηγορηθεί με βάσιμες ενδείξεις για την ρουσφετολογική πρόσληψη χιλιάδων “γαλάζιων παιδιών”,
  • έχει υπερψηφίσει την ίδρυση του εκτρώματος της ΝΕΡΙΤ,
  • έχει καλωσορίσει τον άνθρωπο που βομβάρδισε τις περισσότερες χώρες στην ιστορία των προέδρων των ΗΠΑ, ως τον πρόεδρο που υπηρέτησε συνειδητά και με συνέπεια τον σεβασμό του ανθρώπου, την εμπέδωση της ειρήνης και την υπεράσπιση της δημοκρατίας
  • έχει ψηφίσει “ναι σε όλα” κατά την ψήφιση του 2ου μνημονίου ως βουλευτής της ΝΔ
  • δεν έχει αναπέμψει κανέναν από τους ψηφισμένους αντιλαϊκούς, αντεργατικούς μνημονιακούς νόμους που ψηφίστηκαν κατά την διάρκεια της προεδρίας του

Ίσως κάποιοι σκεφτούν ότι ο Δήμος και οι εκπρόσωποί του θα πρέπει να τιμήσουν τουλάχιστον τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας αν όχι το πρόσωπο που τον υπηρετεί. Υποχρέωση του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι η ρύθμιση του πολιτεύματος, δηλαδή της Δημοκρατίας. Η απάντησή μας λοιπόν είναι ότι αν το πρόσωπο το ίδιο δεν τιμά τον θεσμό που υπηρετεί, αν από θεματοφύλακας της Δημοκρατίας καταντά περιφερόμενος εγκαινιαστής, τότε υποχρέωση απέναντι στον θεσμό είναι να το καταδεικνύουμε με κάθε ευκαιρία.

Share on Google Plus

0 Σχόλια: