Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου 23 Φλεβάρη 2016

Παρασκευή, 4 Μάρτη 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μόνο αγανάκτηση και θλίψη μας δημιούργησαν τα όσα διαδραματίστηκαν πριν, κατά την διάρκεια και μετά το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της 23 Φλεβάρη.

Αγανάκτηση και θλίψη για την σκοπιμότητα τόσο των ατέλειωτων δελτίων τύπου όσο και των θεατρινισμών (χωρίς εισαγωγικά) του δημοτικού συμβουλίου που για μια ακόμα φορά υποχρέωσαν την δημοτική μας σύμβουλο να αναφωνήσει «για όνομα του θεού, πάλι τα ίδια;». Εμείς, σεβόμενοι το ρόλο που μας έδωσε ο τηνιακός λαός, της ελάσσονος αντιπολίτευσης, δεν θα ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους. Της στείρας αντιπαράθεσης για την εικόνα της τηλεόρασης.

Στα του δημοτικού συμβουλίου, θέσαμε εκτός ημερησίας τα πιο κάτω θέματα:

Για τις ανεμογεννήτριες: «Με αφορμή την δημοσίευση ενός επιστημονικού κειμένου για τις συνέπειες των “αιολικών πάρκων” από το blog “Δημοκρατική Πάρος”, επαναφέρουμε το θέμα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο νησί. Συντάκτης του εν λόγω κειμένου είναι ο Ομότιμος Καθηγητής Υδρογεωλογίας, Τεχνικής Γεωλογίας και Περιβαλλοντικής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γεώργιος Στουρνάρας και μέσα σε δύο σελίδες αναλύει τις αρνητικές επιπτώσεις των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο περιβάλλον γενικά και ειδικότερα στις Κυκλάδες. Το συμπέρασμά του είναι πως οι “επιπτώσεις στο περιβάλλον από την εγκατάσταση και λειτουργία των ΑΠΕ” ... “μπορεί να οδηγήσει σε αναίρεση του ορισμού των ΑΠΕ, ως φιλικών προς το περιβάλλον”.

Καταθέτουμε στο προεδρείο το κείμενο ώστε να είναι προσβάσιμο σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους και προτείνουμε στον κόσμο που μας ακούει να μπει στον κόπο να το διαβάσει από στο διαδίκτυο για να ενημερωθεί.

Τέλος θα θέλαμε να ενημερωθούμε σχετικά με την πορεία της προσφυγής του Δήμου σε συνεργασία με τον δικηγόρο κ. Ξανθούλη».

Για τις γενικές συνελεύσεις: «Στο άρθρο 85 του νόμου 3852/2010 σχετικά με τις συνελεύσεις των κατοίκων της τοπικής κοινότητας αναφέρεται ότι πρέπει τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο να καλούνται οι κάτοικοι και οι φορείς της κάθε τοπικής κοινότητας για να προτείνουν δράσεις που πρέπει να αναλάβει ο δήμος. Μετά από ενάμιση χρόνο θητείας της παρούσας δημοτικής αρχής το άρθρο αυτό έχει εφαρμοστεί μόνο στην τοπική κοινότητα Καρδιανής προς τιμήν του προέδρου της.

Ρωτάμε για ποιον λόγο δεν εφαρμόζεται ο νόμος από την συντριπτική πλειοψηφία των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων; Μέσα από τις συνελεύσεις αυτές οι κάτοικοι θα μπορούσαν και επιβάλλεται να συμμετάσχουν ενεργά στην αυτοδιοίκηση συζητώντας τα θέματα που τους απασχολούν και πιέζοντας τα τοπικά συμβούλια να τα συζητήσουν και να λάβουν αποφάσεις. Κάτι αντίστοιχο θα μπορούσε να γίνει και στην δημοτική κοινότητα της Χώρας καθώς παρατηρούμε ότι εδώ και καιρό στο τοπικό συμβούλιο τα θέματα που συζητιούνται αφορούν κυρίως αιτήσεις για άδειες καταστημάτων. Αναρωτιόμαστε, μόνο αυτά τα θέματα απασχολούν τους κατοίκους της Χώρας;

Στην τοπική συνέλευση που διοργάνωσε το “Κοινό Τηνίων” είχαν συζητηθεί πολύ περισσότερα θέματα όπως για παράδειγμα το θέμα του περιπτέρου στην αρχή της λεωφόρου Μεγαλόχαρης που αποτελεί πρόβλημα για τους περίοικους αλλά και για την εικόνα της πόλης εν όψη και της θερινής περιόδου. Τι γίνεται με αυτό;»

Για τον δρόμο Φαλατάδος – Κοσίνι: «Κάτοικοι του Φαλατάδου μας ενημερώνουν ότι ο δρόμος είναι σε κάποια σημεία επικίνδυνος και πρέπει να επισκευαστεί. Ίσως να είστε ήδη ενήμεροι καθώς από τον δρόμο αυτόν περνάνε και οι υπάλληλοι του Δήμου με τα απορριμματοφόρα οι οποίοι κινδυνεύουν».

Για την αυθημερόν επικοινωνία Τήνου – Σύρου: «Θα θέλαμε επίσης μια ενημέρωση για το πολύ βασικό πρόβλημα της αυθημερόν επικοινωνίας με την Σύρο. Τι μπορούμε να κάνουμε ως Δήμος ώστε να πιέσουμε την αποκεντρωμένη και το υπουργείο για να υπάρξει κάποιο δρομολόγιο που να εξυπηρετεί τους κατοίκους της Τήνου;»

Για το θέμα υγείας που έβαλε ο κύριος Κροντηράς, η κυρία Αλβέρτη είπε: «από πάρα πολύ καιρό, πρώτοι εμείς, ζητήσαμε να γίνει γενική συνέλευση γι αυτό, επιμένουμε σε αυτό και θα θέλαμε να το δείτε θετικά».

Τέλος, ρώτησε τον παριστάμενο κ. Πολιτόπουλο τι κάνει το κράτος για την θαλάσσια μεταφορά των απορριμμάτων, αν έχει επιτραπεί η μεταφορά και αν οι δήμοι μπορούν να διαχειρίζονται τα ανακυκλώσιμα υλικά για δικό τους κέρδος.

Share on Google Plus

0 Σχόλια: