14η Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου

Παρασκευή, 30 Οκτώβρη 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατά την 14 Συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Τήνου, στις 23 Οκτώβρη 2015, η δημοτική σύμβουλος του «Κοινού Τηνίων», κ. Μαρούλα Αλβέρτη, έθεσε τα προβλήματα λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Τήνου και ζήτησε από τον δήμο να μπει μπροστάρης σε κινητοποιήσεις για την επίλυση των προβλημάτων του. Είπε χαρακτηριστικά: «Επειδή η υγεία μας είναι ζήτημα ζωής και θανάτου, δεν χωράνε εντυπωσιασμοί, πολιτικές σκοπιμότητες, ανούσιες αντιπαραθέσεις ή μικροπολιτικές και προκειμένου να πιεστεί η κεντρική πολιτική ηγεσία του τόπου η οποία φέρει και το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τα προβλήματα αυτά, η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση "Κοινό Τηνίων", προτείνει την διοργάνωση νέας γενικής λαϊκής συνέλευσης από τον Δήμο για το θέμα της δημόσιας υγειονομικής περίθαλψης στο νησί και ιδιαίτερα του Κέντρου Υγείας». (Δείτε εδώ το Video)

Μετέφερε στο Δ.Σ τα αιτήματα των κατοίκων της Καρδιανής και του Σκαλάδου όπως αυτά διατυπωθήκαν στις δυο συνελεύσεις που έκανε το «Κοινό Τηνίων» στα πιο πάνω χωριά και κατέθεσε στο προεδρείο αναλυτικότερα τα αιτήματα. (Δείτε εδώ το Video)

Για το θέμα του ΠΙΙΕΤ που ανέφερε ο δήμαρχος στην αρχή είπε ότι θα πρέπει να συγκληθεί η επιτροπή αγώνα για το σκοπό αυτό. (Δείτε εδώ το Video)

Τέλος, ρώτησε γιατί στον Άγιο Νικήτα τις τελευταίες μέρες «και καπνίζει και μυρίζει» όπως χαρακτηριστικά είπε. (Δείτε εδώ το Video)

Για τα θέματα της ημερήσιας για το 6ο και 7ο είπε «Στην εμβόλιμη συνεδρίαση του Δ.Σ, την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014, που συγκλήθηκε για να προλάβουμε τις ημερομηνίες και να διεκδικήσουμε τα χρήματα για την αντικατάσταση του χλοοτάπητα στο Βίντσι, από το πρόγραμμα LEADER, είχαμε τονίσει ότι πρέπει να γίνει καταγραφή των αναγκών του Δήμου μας σε συνεργασία με τους κατοίκους και τους φορείς της πόλης και των χωριών. Να ακολουθήσει ιεράρχηση αυτών, να τεθούν προτεραιότητες στη βάση ενός συνολικού και ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης του τόπου μας. Η τεχνική υπηρεσία να πάρει εντολή να συντάξει μελέτες, τεχνικά δελτία και προϋπολογισμούς για κάθε έργο με βάση την προτεραιότητα του ώστε να είμαστε έτοιμοι για μελλοντικά αντίστοιχα προγράμματα. Τι έχει γίνει επ' αυτού; Το συζητάω γιατί στο ίδιο πρόγραμμα στη Μύκονο διεκδικούν χρήματα για την κουζίνα και τον προαύλιο χώρο του παιδικού σταθμού. Για μας είναι προτεραιότητα το γήπεδο ή το αντίστοιχο πρόβλημα που έχει ο Παιδικός σταθμός; Όμως η μελέτη ήταν έτοιμη για το γήπεδο και προκειμένου να χαθούν χρήματα ας φτιαχτεί το γήπεδο. Ο Παιδικός σταθμός μπορεί να περιμένει». (Δείτε εδώ το Video)

Για την έγκριση του απολογισμού (12ο θέμα) του Δημοτικού Νομικού Προσώπου του δήμου, ψήφισε μεν θετικά,αλλά είπε ότι θα πρέπει να μπαίνουν προτεραιότητες στη σύνταξη των προϋπολογισμών και να ιεραρχούνται οι ανάγκες για καλλίτερα αποτελέσματα. (Δείτε εδώ το Video)

Για το θέμα του νταμαριού στην Καρδιανή (18ο θέμα) ψήφισε την πρόταση του προεδρείου αλλά τόνισε την αναγκαιότητα εξεύρεσης θέσης για την απόθεση των αποβλήτων από εκσκαφές, κατεδαφίσεις και κατασκευές (ΑΕΚΚ) λέγοντας χαρακτηριστικά: «…δεν υπάρχει πουθενά χώρος απόθεσης των μπαζών. Θεωρώ προτεραιότητα για τον δήμο, να βρει τον καταλληλότερο χώρο, να διαχειριστεί τα μπάζα και κακώς μέχρι τώρα πήγαιναν στον συγκεκριμένο χώρο». (Δείτε εδώ το Video)

Share on Google Plus

0 Σχόλια: