12η Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου


Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατά την 12η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η δημοτική παράταξή μας έθεσε τρία θέματα προ ημερησίας:

1. Το πρόβλημα που είχαμε ξαναθέσει με το δάπεδο στην παιδική χαρά της Παλλάδας λέγοντας ότι "Δεν έχουν γίνει διορθωτικές επεμβάσεις στην παιδική χαρά και αν έγιναν δεν έφεραν αποτέλεσμα" όπως και ότι δεν έγινε τίποτα για το δάπεδο του παιδικού σταθμού και των νηπιαγωγείων. (Δείτε εδώ το Video)

2. Επισήμανε τα συνεχή προβλήματα στην υδροδότηση του Τριποτάμου σε μια χρονιά με αρκετά νερά. (Δείτε εδώ το Video)

3. Για την επίσκεψη και συμμετοχή βουλευτών της ΧΑ στις εορταστικές εκδηλώσεις του 15αυγουστου στην Τήνο η Δημ. Σύμβουλος είπε: (Δείτε εδώ το Video)

“Γνωρίζετε όλοι ότι στις 15 Αυγούστου επισκέφθηκαν το νησί μας δύο βουλευτές της ΧΑ οι οποίοι συμμετείχαν και στις εκδηλώσεις. Δυστυχώς ούτε εμείς αλλά ούτε και καμία άλλη ομάδα ή μεμονωμένα άτομα δεν αντιδράσαμε ούτε διαμαρτυρηθήκαμε. Έτσι οι νεοναζί μπόρεσαν να πουλήσουν ανενόχλητοι θρησκευτικότητα και πίστη στην παναγία σε ντόπιους και ξένους προσκυνητές αλλά και σε όλους τους πιστούς Έλληνες στη χώρα, καθώς έχουν ήδη ανεβάσει video από την επίσκεψη στην Τήνο στην επίσημη ιστοσελίδα της ΧΑ.

Είναι προφανές ότι η κοινωνία της Τήνου στερείται αντιφασιστικών αντανακλαστικών. Είναι φυσικό πολλοί από τους συμπατριώτες μας, ψηφοφόροι και των τριών ίσως δημοτικών συνδυασμών που εκπροσωπούνται στο ΔΣ, ψηφίζουν την ΧΑ για διάφορους λόγους όπως αντίδραση, αγανάκτηση, τιμωρία του παλιού πολιτικού προσωπικού της χώρας κλπ. Όσοι όμως από εμάς γνωρίζουμε τι σημαίνει ΧΑ έχουμε τεράστια ευθύνη απέναντι στην δημοκρατία και είναι τουλάχιστον επικίνδυνο να αδρανούμε μπροστά στις προσπάθειες των νεοναζί να κερδίσουν υποστηρικτές και ψηφοφόρους.

Θα θέλαμε να κάνουμε μερικές ερωτήσεις προς όλους όσους βρέθηκαν εκείνη την ημέρα πλάι στους νεοναζί της ΧΑ μερικοί εκ των οποίων είχαν την ατυχία να φωτογραφηθούν μαζί τους όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο.

Γνωρίζετε ότι η ΧΑ είναι μια εγκληματική οργάνωση με αυστηρή ιεραρχία και πολλά θύματα στο ιστορικό της; Γνωρίζετε ότι οι άνθρωποι με τους οποίους παραβρεθήκατε στις εκδηλώσεις για τον 15αύγουστο δεν έχουν καμία σχέση με τον χριστιανισμό, δεν τους απασχολεί καθόλου η θρησκεία; Γνωρίζετε ότι οι δύο αυτοί βουλευτές έχουν σαν πρότυπο τον Αδόλφο Χίτλερ και την ναζιστική Γερμανία από τον στρατό της οποίας σφαγιάστηκε και υπέφερε ο ελληνικός λαός; Γνωρίζετε ότι οι άνθρωποι αυτοί ονειρεύονται την κατάλυση της δημοκρατίας, την απόλυτη πολιτική και στρατιωτική κυριαρχία στην Ελλάδα ώστε να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τα αρρωστημένα εθνικιστικά σχέδιά τους και να εξολοθρεύσουν όσους θεωρούν εχθρούς; Γνωρίζετε ότι με την ανοχή μας τους επιτρέπουμε να δυναμώνουν εκλογικά αλλά και ουσιαστικά;

Τέλος, απευθυνόμενοι σε όλο το ΔΣ αλλά κυρίως στον δήμαρχο Τήνου θέλουμε να ρωτήσουμε αν γνωρίζατε από πριν ότι θα γίνει η επίσκεψη των βουλευτών της ΧΑ στην Τήνο εκείνη την ημέρα. Γνωρίζετε αν τους κάλεσε κάποιος; Μήπως ήταν καλεσμένοι από το Π.Ι.Ι.Ε.Τ.;

Εμείς προτείνουμε έστω και καθυστερημένα να υιοθετήσουμε ομόφωνα ένα ξεκάθαρα αντιφασιστικό ψήφισμα ως ΔΣ Τήνου, όπως έχουν κάνει πολλοί δήμοι πριν από εμάς, το οποίο θα πρέπει να δημοσιευτεί και σε ΜΜΕ εκτός Τήνου προκειμένου να καταδείξουμε τον κίνδυνο που ελοχεύει πίσω από την κοινοβουλευτική, χριστιανική εικόνα που προσπαθούν να πουλήσουν οι νεοναζί της ΧΑ και να ξεκαθαρίσουμε την θέση μας υπέρ της δημοκρατίας πριν τις επικείμενες εκλογές.”


και στην συνέχεια κατέθεσε το παρακάτω κείμενο προς ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο


ΨΗΦΙΣΜΑ


Η Χρυσή Αυγή δεν είναι παρά μία νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση με κοινοβουλευτικό αλλά και χριστιανικό μανδύα η οποία σπέρνει τον σπόρο της βίας και του φασισμού στην ελληνική κοινωνία.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τήνου πιστό στην δημοκρατία, αποδοκιμάζει την παρουσία των φασιστών βουλευτών στο νησί, λέει κατηγορηματικά ΟΧΙ στον φασισμό, ΟΧΙ στον ρατσισμό, ΟΧΙ στην Χρυσή Αυγή και καλεί όλους τους δημότες της Τήνου να την απομονώσουν και να πολεμήσουν το σύστημα που γεννά και θρέφει τον φασισμό.


Ο δήμαρχος είπε ότι δεν ήξερε για την συμμετοχή των χρυσαυγιτών αλλά το έμαθε τυχαία, ότι δεν μπορεί να απολογηθεί για την παρουσία τους και απαξιωτικά για την επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας ανέφερε ότι “τσίμπησες (απευθυνόμενος στον Κύριο Αρμαο) Παντελή στο θέμα της Μαρούλας” και ενώ συμφωνεί σαν άνθρωπος διαφωνεί ως θεσμός μη κάνοντας δεκτό το ψήφισμα, μεταθέτοντας το – ως συνήθως – για επεξεργασία και επαναφορά σε επόμενο ΔΣ.

Στα θέματα της ημερήσιας τώρα:

Για το 6ο και 7ο θέμα που αφορούσαν συμβάσεις για την έναρξη της ανακύκλωσης η κυρία Αλβέρτη είπε: “Έστω και τώρα χαιρόμαστε που θα ξεκινήσει επιτέλους η ανακύκλωση. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι έπρεπε να περάσει ένας χρόνος και συνεχής γκρίνια από μέρους μας για να πάρουμε αυτή την απόφαση και να ξεπεραστεί τόσο απλά, με ένα κοντέινερ, το πρόβλημα χώρου συγκέντρωσης των ανακυκλώσιμων υλικών. Ελπίζουμε τέλος να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες τροποποιήσεις και η αναμόρφωση του προϋπολογισμού, για ξεπεραστεί το πρόβλημα της πληρωμής του μεταφορέα και να μη χάσουμε πολύ ακόμα πολύτιμο χρόνο”. (Δείτε εδώ το Video)

Στο θέμα 10ο για την παράταση των εργασιών στο 1ο δημοτικό σχολείο επεσήμανε το γεγονός της πλημμελούς μελέτης στην οποία δεν είχαν αποτυπωθεί τα δέντρα, με αποτέλεσμα δέντρα δεκαετιών να κοπούν, ενώ θα μπορούσε να είχαν γλυτώσει και ζήτησε σχολαστικότερες μελέτες για την αποφυγή παραλήψεων στο μέλλον. (Δείτε εδώ το Video)

Στο 13ο θέμα για τον επανασχεδιασμό και την διαχείριση του Τουριστικού Portal ψήφισε παρόν εκφράζοντας τις πιο κάτω επιφυλάξεις: (Δείτε εδώ το Video)

“Ξεκινάμε από το γεγονός ότι ήδη υπάρχει τουριστικό portal για την Τήνο το οποίο στοίχισε στον Δήμο Τήνου 22.000€, ποσό που θεωρούμε εξωφρενικό. Όμως τα χρήματα έχουν ήδη δοθεί και το έργο έχει παραδοθεί. Ερχόμαστε σήμερα να ψηφίσουμε τον επανασχεδιασμό και την ανακατασκευή του portal με απευθείας ανάθεση σε κάποια καινούρια εταιρεία έναντι 4.500€ (χωρίς ΦΠΑ) και την διαχείριση της σελίδας του Facebook έναντι 1.500€ (χωρίς ΦΠΑ) για 7 μήνες. Εκφράζουμε την επιφυλακτικότητά μας απέναντι σε αυτήν την κίνηση διότι από αυτήν θα προκύψουν έξοδα τα οποία δεν συγκρίνονται μεν με το ποσό των 22.000€ όμως αγγίζουν τα 7.500€ σε μία οικονομικά δύσκολη περίοδο. Οι επιφυλάξεις μας συνοψίζονται στα παρακάτω σημεία

• Οι περισσότερες από τις προδιαγραφές που περιγράφονται στην μελέτη πληρούνται ήδη από την υπάρχουσα ιστοσελίδα (μηχανή αναζήτησης, θεματικές τουρισμού στην αρχική σελίδα, σύνδεση με ιστοσελίδες ξενοδοχείων κλπ)

• Κάποιες από αυτές που δεν πληρούνται θεωρούμε ότι είναι πολύ απλό να ενσωματωθούν χωρίς ιδιαίτερα έξοδα (ανάρτηση του προωθητικού υλικού, σύνδεση με την ιστοσελίδα του ΕΟΤ)

• Σε σύγκριση με δύο άλλα portals (Σύρος, Σαντορίνη) μπορούμε με μια πρώτη ματιά να πούμε ότι και το portal της Τήνου είναι σε ένα καλό επίπεδο, αν θα μπορούσαν να σπαταληθούν κάποια χρήματα αυτά θα έπρεπε να πάνε σε εταιρεία προώθησης του portal και όχι στον επανασχεδιασμό του

• Αν χρησιμοποιήσουμε σαν σύγκριση το page rank της Google βλέπουμε ότι το portal της Τήνου έχει βαθμολογία 4/10 ενώ το αντίστοιχο της Σαντορίνης έχει 5/10

• Μήπως τα 13€ ανά ανάρτηση στο facebook είναι υπερβολικά;

• Η σελίδα της τήνου στο facebook έχει ήδη σχεδόν 2.000 Like όσα περίπου και της Σύρου

• Όταν τα portals Σύρου και Σαντορίνης στοίχισαν 60.000€ και 12.000€ περίπου, τι εγγυήσεις έχουμε ότι το αποτέλεσμα της ανακατασκευής των 4.500€ θα είναι βελτιωμένο σε σύγκριση με το υπάρχον;”

Share on Google Plus

0 Σχόλια: