Εμβόλιμη συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου - 5η Οκτώβρη 2014
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΚΟΙΝΟ ΤΗΝΙΩΝ
Τετάρτη 8 Οκτώβρη 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Οκτώβρη, η σύμβουλος της δημοτικής μας κίνησης «Κοινό Τηνίων», κ. Μ. Αλβέρτη, επανέφερε προ ημερησίας διάταξης, το θέμα του κλεισίματος του δημοτικού σφαγείου, αξιολογώντας την αναγκαιότητα εξεύρεσης λύσης το συντομότερο δυνατό. Ο πρόεδρος του ΔΣ ερώτησε την δημοτική μας σύμβουλο αν εμμένει στη πρόταση της για προ ημερησίας συζήτηση και εκείνη λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι κάποιοι σύμβουλοι έπρεπε να ταξιδέψουν, ότι η συνεδρίαση έγινε εμβόλιμα Κυριακή διότι το ΔΣ έπρεπε να προλάβει συγκεκριμένες ημερομηνίες, παραιτήθηκε από την αξίωση της για συζήτηση προ ημερησίας, ζήτησε όμως να τεθεί το θέμα στο επόμενο ΔΣ.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος επιτέθηκε λεκτικά στη σύμβουλό μας, λέγοντας ότι είναι απαράδεκτο να διαστρεβλώνουμε τις θέσεις του ως προέδρου στα δελτία τύπου ενώ ανέφερε ότι του καταλογίσαμε «σταλινικές» πρακτικές. Η σύμβουλος της δημοτικής μας κίνησης ζήτησε να ανακαλέσει τον χαρακτηρισμό «σταλινικός», κάτι που ο πρόεδρος αρνήθηκε ενώ στην συνέχεια ο ίδιος εξαπέλυσε επίθεση και στην μείζονα αντιπολίτευση για τα δελτία τύπου που εκδίδει.
Η δημοτική σύμβουλος του «Κοινού Τηνίων» ενημέρωσε το σώμα για δύο παρεμβάσεις-προσθήκες, που άπτονται τοπικού ενδιαφέροντος σε νόμο σχετικό με την Παιδεία που υπερψηφίστηκε από την συγκυβέρνηση στην βουλή.
  1. Ο Βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Π. Ρήγας κατέθεσε τροπολογία η οποία αφορά την συμμετοχή του Πρόεδρου του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. (επαγωγικά σύμφωνα με το καταστατικό του εγχώριου μητροπολίτη), στην πενταμελή επιτροπή που αποφασίζει για την πρόσληψη διδακτικού προσωπικού και τον ορισμό διευθυντή της σχολής Καλών Τεχνών του Πύργου.
  2. Στην ίδια τροπολογία, σε άλλο άρθρο υπήρξε διαφοροποίηση στον τρόπο εκλογής αντιπροέδρου και γραμματέα στο Π.Ι.Ι.Ε.Τ. η οποία δίνει αυξημένη βαρύτητα στην ψήφο του προέδρου σε περίπτωση ισοψηφίας.
Στα θέματα της ημερήσιας συνέλευσης η δημοτική σύμβουλος τοποθετήθηκε ως εξής:
Ψήφισε υπέρ αναφορικά με την απορρόφηση των χρημάτων του προγράμματος «Leader» για την εκτέλεση του έργου «αντικατάσταση χλοοτάπητα κλπ στο Βίντσι».
Η δημοτική κίνηση «Κοινό Τηνίων» τονίζει εδώ πως υπάρχουν πολλά αντίστοιχα έργα και παρεμβάσεις που πρέπει και μπορούν να γίνουν στο νησί αλλά θα πρέπει να προηγηθεί:
  1. Καταγραφή των αναγκών και των προτάσεων που υπάρχουν, σε συνεργασία με τους κατοίκους και τους φορείς της Χώρας και των χωριών.
  2. Να ακολουθήσει ιεράρχηση αυτών και να τεθούν οι προτεραιότητες στη βάση ενός συνολικού και ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης του τόπου μας. Θεωρούμε άμεση προτεραιότητα όλων την ενεργοποίηση της ιστοσελίδας του Δήμου. Σημαντικό εργαλείο για τους πολίτες, για τη διαφάνεια των ενεργειών του δήμου, για το άνοιγμα προς την κοινωνία αλλά και για την εξοικονόμηση πόρων για το δήμο.
  3. Η Τεχνική υπηρεσία του δήμου να συντάσσει μελέτες, τεχνικά δελτία και προϋπολογισμούς για κάθε έργο με βάση την προτεραιότητά του, ώστε να είμαστε έτοιμοι και σε μελλοντικά αντίστοιχα προγράμματα.
Share on Google Plus

0 Σχόλια: