ΑΡΜΑΚΟΛΑΣ Ιωάννης του Ματθαίου



ΑΡΜΑΚΟΛΑΣ Ιωάννης του Ματθαίου
Φωτογράφος - Ιδιωτικός υπάλληλος


Ονειρεύομαι της εκλογές εκείνες που πριν  από τη διεξαγωγή τους δεν θα συζητάει μια ολόκληρη κοινωνία για το ποιος επιχειρηματίας θα έχει τα περισσότερα οφέλη αν βγει ο ένας ή ο άλλος καριερίστας δήμαρχος. Όπου οι πολίτες θα συμμετέχουν για το κοινό καλό του τόπου μας και όχι αναγκασμένοι υποψήφιοι από το φόβο της ανεργίας ή της περιθωριοποίησης από συγκεκριμένους κύκλους.

Ονειρεύομαι της εκλογές εκείνες που δεν θα ακούω στα καφενεία ότι ο τάδε έβαλε μαζί τους γιατί «δεν μπορεί να κάνει αλλιώς» ή γιατί «φοβάται» ή γιατί πρέπει «να σπάσει το μεγάλο σόι στο χωριό να μη πάνε όλοι οι ψήφοι στον τάδε».

Τολμάω να ονειρεύομαι το τόπο μου με περισσότερη συμμετοχή,  με περισσότερη φαντασία, με περισσότερο συνειδητοποιημένους πολίτες, με περισσότερη ενημέρωση, με περισσότερες ευκαιρίες για τους νέους.

Κάνω κι εγώ αυτό το βήμα μαζί με μια παρέα εξαιρετικών συντρόφων από όλο το νησί θεωρώντας ότι κάνουμε ένα δύσκολο άλλα σταθερό βήμα στο μέλλον. Σε προσκαλώ λοιπόν να έρθεις μαζί μας και να γυρίσεις τη πλάτη σου σε παρωχημένες πρακτικές και ιδέες  δίνοντας ελπίδα και νόημα στη ζωή και στο αύριο όλων μας.

Ζούμε σε ένα χαρισματικό τόπο όπου οι προηγούμενες γενιές μας άφησαν αμέτρητα σημάδια που μας διδάσκουν το μέτρο την απλότητα και την ομορφιά. Ζούμε σε ένα νησί με μοναδικό φυσικό περιβάλλον και σπαρμένα σε κάθε τόπο τα μνημεία του λαϊκού μας πολιτισμού. Στο χέρι μας είναι να αξιοποιήσουμε όλα αυτά τα μοναδικά χαρακτηριστικά αντί να τα αγνοούμε, ή ακόμα χειρότερα να τα καταστρέφουμε για μικρά και πρόσκαιρα οφέλη.

Το ερώτημα παραμένει προσωπικό για τον καθένα μας.

θέλουμε να πάρουμε την τύχη του τόπου και της ζωής μας στα χέρια μας;

θέλουμε ένα δήμο όλων των πολιτών που θα αντιστέκεται ουσιαστικά απέναντι σε βάρβαρες πολιτικές που υποβαθμίζουν τη ζωή και τη λογική μας;

Πιστεύουμε ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα να αλλάξουν τα πράγματα;


Όταν μπεις στο παραβάν βλέπουν μόνο τα πόδια σου, ψήφισε χωρίς φόβο.

Share on Google Plus

0 Σχόλια: