Δελτίο τύπου - 19 Απριλίου 2014

«Κοινό Τηνίων»
Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση
Τήνος, 19 Απριλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η συντονιστική επιτροπή της Δημοτικής Κίνησης «ΚΟΙΝΟ ΤΗΝΙΩΝ», σε απάντηση στην  ανυπόγραφη επιστολή που αποδίδεται στην «Δημοτική Κίνηση για την Τήνο» ,που αφορά  τον βιολογικό του νησιού μας έχει να επισημάνει. 

Πέραν της ανωνυμίας και της σκοπιμότητας που εξυπηρετεί  η επιστολή στερείται επιστημονικής τεκμηρίωσης, περιλαμβάνει ανυπόστατα (έως αστεία) επιχειρήματα και κυριότερα αγνοεί το μέγεθος ενός προβλήματος που αντιμετωπίζει η πόλη της Τήνου σήμερα. Η δε χρήση «νέων τεχνολογιών» που αναφέρεται στην επιστολή ως πανάκεια, μάλλον χρησιμοποιείται σε πλήρη άγνοια με το αντικείμενο συμβάλλοντας στην κατεύθυνση ότι το κείμενο γράφεται με κάποιου άλλου είδους σκοπιμότητα.

Η Δημοτική Κίνηση ΚΟΙΝΟ ΤΗΝΙΩΝ συμφωνεί και επικροτεί το σκέλος της απάντησης από την πλευρά της δημοτικής αρχής αναφορικά με την αναγκαιότητα του έργου. Διαφωνεί όμως κάθετα με την αντίληψη «λογοκρισίας» για παρέμβαση στα κοινά με την χρήση «παρουσιολογίου». Το δικαίωμα ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στα κοινά είναι ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ κατοχυρωμένο χωρίς προϋποθέσεις για τους πολίτες της χώρας. Ομοίως ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ κατοχυρωμένο είναι και το δικαίωμα παρέμβασης και γνώμης. Ως παράδειγμα αυτής της αστοχίας, αναφέρουμε πως εξαιρεί ουσιαστικά η δημοτική αρχή με τον υπερτονισμένο επίλογό της, ακόμη και τους νέους ψηφοφόρους που συμπληρώνοντας το 18ο έτος τους θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά στις διαδικασίες, εφόσον δεν είχαν παρέμβει τα 14 χρόνια που προηγήθηκαν! Σε κάθε περίπτωση βέβαια, καμία εξαίρεση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, ούτε υπό προϋποθέσεις για όλους τους πολίτες του νησιού. Η κοινωνία έχει και οφείλει να έχει λόγο σε καθετί που την επηρεάζει. Υπάρχουν τρόποι, η δυνατότητα και η αναγκαιότητα, ειδικά για ένα έργο όπως ο βιολογικός καθαρισμός της Χώρας, η δημοτική αρχή να έρθει σε επαφή με τους κατοίκους, να λάβει υπόψη της τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους ή ακόμη καλύτερα να ΣΥΝΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙ μαζί τους την λύση του προβλήματος.

Τέλος, η δε λογική ότι η σιωπή αποτελεί και σιωπηλή συμφωνία με τα πεπραγμένα, που επίσης υπονοείται με τον υπερτονισμένο επίλογο στην επιστολή, οικοδομείται στα κεντρικά ΜΜΕ της χώρας μας και εφόσον υιοθετείται, αποτελεί την βάση της θεωρίας ότι η πολιτική και η ενασχόληση είναι προνόμιο μιας ανακυκλούμενης ολιγαρχίας.


Η συντονιστική επιτροπή



Share on Google Plus

0 Σχόλια: