ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 3 Μαρτίου 2014

Τήνος 3 Μαρτίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 1η Μαρτίου 2014, το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ολομέλεια της δημοτικής κίνησης «Κοινό Τηνίων» στο χωριό του Κάμπου. Σύμφωνα με όσα είχαν αποφασιστεί, η ολομέλεια προχώρησε σε παρουσίαση και συζήτηση τεσσάρων ενοτήτων που αφορούν στο πρόγραμμα αφού πρώτα προηγήθηκε μια σύντομη περιγραφή των αποφάσεων των προηγούμενων δύο συνελεύσεων. 

Πιο αναλυτικά: 

Στην ενότητα «προστασία φυσικού τοπίου» εντοπίστηκαν τα κύρια προβλήματα και προτάθηκαν αντίστοιχες λύσεις πολλές από τις οποίες σημειώθηκαν ως άμεσα εφαρμόσιμες. 

Στην ενότητα «κοινωνική αλληλεγγύη» παρουσιάστηκαν τρόποι αντιμετώπισης της γενικευμένης κρίσης αλλά και κάθε μορφής αποκλεισμού. Κύριοι στόχοι τέθηκαν η άμεση καταγραφή όλων των αναγκών αλλά και δομές που στοχεύουν στην διευκόλυνση πρόσβασης των υπηρεσιών του δήμου.

Στην ενότητα
«συμμετοχή» παρουσιάστηκαν οι δομές και οι διαβαθμίσεις στην λήψη αποφάσεων με διαχωρισμό θεματικών και γεωγραφικών ενοτήτων. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην λαϊκή συνέλευση αλλά και στον τρόπο εναλλαγής/ανάκλησης προσώπων. 

Στην ενότητα «πιστοποίησης ποιότητας» των υπηρεσιών του δήμου, δόθηκε βαρύτητα στην μείωση των εξόδων από τεχνικές μελέτες που ανατίθενται σε εξωτερικά γραφεία ενώ με την κατάλληλη προετοιμασία θα μπορούσαν να ετοιμάζονται εσωτερικά από τις ίδιες τις υπηρεσίες του δήμου. 

Όλα τα κείμενα θα δοθούν στην δημοσιότητα αφού διορθωθούν έπειτα από παρατηρήσεις που έγιναν κατά την διάρκεια της ολομέλειας. Τα κείμενα θα γίνουν αντικείμενο δημόσιας και ανοικτής διαβούλευσης για δύο εβδομάδες από την δημοσίευσή τους καθώς σύμφωνα με τις αρχές της δημοτικής κίνησης «Κοινό Τηνίων» όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται από την βάση. 

Ακόμη, σύμφωνα με την πρώτη βασική αρχή της συμμετοχής και της δημιουργικής παρουσίας των πολιτών, η δημοτική κίνηση «Κοινό Τηνίων» άνοιξε την διαδικασία δημιουργίας και επιλογής λογότυπου και ζήτησε την συμμετοχή όλων με κάλεσμα την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014. Μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες οι συμμετοχές ανήλθαν στις δεκαεπτά (17). Τα σχέδια δημοσιεύτηκαν στο blog της δημοτικής κίνησης και η ηλεκτρονική ψηφοφορία ξεκίνησε στις 28 Φεβρουαρίου 2014.
 

 Το Σάββατο 1η Μαρτίου 2014, στην ανοικτή συγκέντρωσή, το πρώτο στάδιο της διαδικασίας αυτής ολοκληρώθηκε. Όσοι παρόντες δεν είχαν την δυνατότητα να συμμετάσχουν στην ηλεκτρονική ψηφοφορία που διοργανώθηκε στο blog της κίνησης, ψήφισαν επί τόπου και στη συνέχεια ανακοινώθηκαν τα συνολικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας. 

Στην ηλεκτρονική ψηφοφορία πήραν μέρος ογδόντα (80) άτομα και στην ανοικτή συγκέντρωση στον Κάμπο ψήφισαν ακόμη δεκατέσσερα (14) άτομα. Αναλυτικά τα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν στο ιστολόγιο της δημοτικής κίνησης. Τα μέλη της δημοτικής κίνησης θα επεξεργαστούν τις ιδέες που είχαν την μεγαλύτερη απήχηση στην ψηφοφορία.

Οι συναντήσεις της ολομέλειας εντατικοποιούνται και στο εξής θα πραγματοποιούνται ανά εβδομάδα. Συμφωνήθηκε επίσης να συνδυάζονται με επισκέψεις σε όλο το νησί και ανταλλαγή προβληματισμών και προτάσεων με τους κατοίκους. Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στον Πύργο το Σάββατο 08/03/14. Σύντομα με νέα ανακοίνωση της, η συντονιστική επιτροπή θα ορίσει χώρο και ώρα. 


Η δημοτική κίνηση καλεί όλο και περισσότερους πολίτες να συμμετάσχουν στις συζητήσεις με οποιοδήποτε τρόπο. 


Η συντονιστική επιτροπή
Share on Google Plus

0 Σχόλια: